contacteaza-ne
 
 
   
 


STRESUL SI DEPRESIA

Se spune ca starea de depresie exista atunci cand creierul, confruntat cu probleme emotionale puternice, coreleaza cu dificultate toate actiunile care necesita simultan atentie. Acest fenomen a devenit atat de acaparator, incat induce starea de incapacitate a persoanei afectate. In cazul unei solicitari indelungate corelate cu prezenta factorilor de stres, activitatea creierului poate fi perturbata, producandu-se diferite manifestari care pot fi diagnosticate si etichetate in conformitate cu conportamentul exteriorizat al persoanei afectate.
Milioane de oameni sufera de o forma sau alta de altfel de afectiuni.Un numar foarte mare de persoane sufera, sau cu timpul vor suferi, de o forma usoara de depresie. Unele forme de depresie sunt considerate fenomene naturale care se produc in procesul de dezvoltare a unui individ. Acestea apar in perioadele de activitate mentala solicitanta, atunci cand se configureaza si se dezvolta caracterul individului, in mod firesc corelata cu diferite aspecte ale impresiilor negative ale acestuia, ca parti integrante ale acestui proces. Aproape intotdeauna, starea de depresie este un fenomen trecator daca sentimentele de dragoste, de grija siafectiune vor imboldi individul in directia inlaturarii gandurilor si ideilor negative.
Din nefericire, unii oameni nu vor putea face fata fricii, anxietatii si furiei care sunt asociate cu starea depresiva. Consultand un medic de specialitate, individul obtine o forma de tratament medicamentos. La inceputurile tratamentelor chimice aplicate starilor depresive, medicamentele erau mai putin daunatoare. In zilele noastre, acestea sunt foarte puuternice si periculoase. Unele forme ale acestora induc pacientului tratat incapacitatea de a avea stari emotionale in ceea ce ii priveste pe ei insasi sau pe cei din jurul lor. La persoanele vulnerabile in acest sens, unele dintre aceste medicamente pot distruge empatia si chiar pot fixa idei negative. Aceste persoane pot deveni un real pericol pentru ele insele (avand tentative de suicid) sau pentru societate, prin acte antisociale si omucidere.
Patologia care pare a fi asociata cu "stresul social" -teama, anxietatea, insecuritatea, probleme matrimoniale si emotionale persistente - precum si instalarea depresiei sunt rezultatele lipsei cantitatii de apa suficiente, pana in punctul in care este afectata structura din care este elcatuit creierul. In activitatea pe care o depune, creierul foloseste impulsuri electrice. Datorita deshidratarii, nivelul de generare al energiei in activitatea acestuia este scazut. Multe dintre functiile creierului, care depind de acest tip de energie, devin ineficiente. Acesta functionare necorespunzatoare a creierului este recunoscuta sub denumirea de depresie. Aceasta "stare depresiva" cauzata de deshidratare poate conduce la sindromul oboselii cronice. Aceasta eticheta este pusa unei serii intregi de probleme fiziologice serioase care par sa fie asociate stresului.

MACSIM MARIA ALEXANDRA

 
 
despre noi colectivul de redactie contact